Nomineringer

NOMINERINGER

 

Bestyrelsen for Den Danske Cirkuspris har besluttet, hvem der skal nomineres til årets talentpris og til prisen for årets bedste nummer:

Årets Talentpris

TRIO CREATION

I den ukrainske håndstandstrup Trio Creation oplever vi ikke mindre end tre talenter på én gang. Pigerne på 11,12 og 13 år viser i nummeret hvor hamrende dygtige de er, når de i deres synkrone symbiose af råstyrke, balance og ynde kan fylde enhver manege. Ikke overraskende gik Trio Creation hen og blev årets topnummer i Cirkus Arena.

 

Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

ALEXANDER ARLI

Ud af sine 29 år har den charmerende Alexander optrådt i de 27 og langt overvejende i den cirkus, han er opvokset, nemlig Cirkus Arli. Med et ukueligt gå-på-mod har han år efter år udviklet sine færdigheder med nye numre i snart sagt alle retninger fra step- og musicaldans over klovnekunst, jonglørkunnen og i år til kraftbalance med håndgang op ad en trappe mod klimaks med håndstand på toppen af tre stole. Også teater- og revyscenerne har haft bud efter den alsidige artist.

 

Foto: Jacob Boas Leitisstein

LAURA SCHUMANN TORRES

Laura Schumann Torres viser i de hesteshows, hun og hendes mand nu for fjerde år i træk viser på Ditlevsdal Bisonfarm på Fyn, et Schumannship med et udpræget talent. – Siden Laura mødte sin mand Luis Torres, mens de begge arbejdede i The Big Apple Circus på Manhattan, og efterfølgende slog sig ned i Søndersø på Nordfyn har hun dagligt brugt mindst fem-seks timer på at udvikle sin cirkuskunst. Som 6. generation af den gamle, danske cirkusfamilie har hun opnået bemærkelsesværdige resultater i spansk frihedsdressur sammen med bl.a. sin smukke hingst Gallero.

 

Foto: Ole Simonsen

Årets Bedste Nummer

MICHAL MUDRÁK & DANIELLA VITOVÁ

Michal Mudrák & Daniella Vitová præsenterer med ’Hand to Violin’ et meget usædvanligt nummer, hvor håndstandsartisten gennemfører sit vertikale nummer balancerende med den violinspillende Daniella siddende oven på sig. Hun forvandler meget iøjne- og iørefaldende sin assistentrolle til en bærende og ligevægtig hovedrolle. Kraft og ynde smelter sammen i en symbiose i det tjekkiske nummer, der ikke er set før, men i denne sæson kan opleves i Cirkus Baldoni.

 

Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

ARMANDO ARANO LIAZEED

Armando Arano Liazeed er den unge, magnetiske, cubanske håndstandsartist, der først på hovedet hopper hen af en planke for dernæst uden synligt besvær hopper op og ned ad en trappe på én hånd – og da han når op på sin platform med høje balancestænger klarer han yderligere at balancere på to gange fire ’cigarkasser’ – stillet på højkant! Da de to cigarkassestabler falder ud til hver sin side, falder Armando også, men lander med imponerende præcision på sine håndstandsstænger med et fast greb i et gys, der forvandles til en befriende og beundringsværdig balancegang, der udløser kæmpebifald i Cirkus Dannebrog.

 

Foto: Rud Kofoed / Ajour Press

CAPTAIN FRODO

Captain Frodo præsenterer det mest særprægede artisteri, der er oplevet i en dansk manege i nyere tid. Det gør han ikke blot alene, men også sammen med Søren Østergaard i Zirkus Nemo. Frodos nummer er specielt skabt til det voksne, danske zirkuspublikum som en videre udvikling af den forrygende entre han debuterede med i Nemo for to sæsoner siden og som efterlod en følelse af, at bekendtskabet med en usædvanlige Frodo ikke var et færdigt kapitel i dansk cirkushistorie. Derfor munder det nu ud i den uundgåelige nomination til prisen for årets bedste nummer med sin rigt facetterede indsats, der bærer årets forestilling. Den gale gummimand er i den grad på spanden. Det er toppen af originalt artisteri. At den norske gummimand har taget orlov fra sit show i Las Vegas for at ture rundt i et mellemstort dansk cirkustelt, antyder lidt om hans brændende engagement.

 

Foto: Rud Kofoed / Ajour Press