2021

VI VENDER TILBAGE I 2022!


Bestyrelsen for Den Danske Cirkuspris har efter nøje overvejelser besluttet at droppe prisuddelingen i 2021.

 

Efter den corona-relaterede pause i 2020 havde vi glædet os til i år at genoptage prisuddelingen. Men da Covid-19 restriktioner har betydet, at 5 ud af de 7 danske cirkus har opgivet at turnere i år, har vi valgt at holde pause igen i år. Vi tror og håber at se alle cirkus på landevejene igen i foråret 2022. Vi håber at kunne vende tilbage i august 2022 med et brag af en prisuddeling: uddeling af hædersprisen, prisen til årets bedste nummer, talentprisen og indsatsprisen.

 

Indtil da kan vi varmt anbefale et besøg i de to cirkus, der er på turne: Cirkus Arli og Cirkus Baldoni. Eller et besøg i Cirkusland i Årslev ved Slagelse, som byder på korte cirkusforestillinger og andre shows. Eller et besøg til en af de korte Open Air-forestillinger, som Cirkus Trapez laver i Jylland. I skoleferien kan du tillige opleve forestillinger på Katja Schumanns Cirkusgård i Løkken.


Læs mere om priserne og se prismodtagerne fra 2019 herunder.


Hædersprisen

Hædersprisen, som ledsages af et maleri udført af den internationalt anerkendte danske maler Viggo Salting, uddeles til en person som anerkendelse af dennes særlig fortjenstfulde indsats til fremme af cirkuskunsten i Danmark. Hædersprisen kan kun modtages en gang. Der foretages ikke nomineringer til denne pris.


Årets Talentpris

Talentprisen uddeles fortrinsvis til en yngre artist. Ved vurderingen ser bestyrelsen på artistens særlige talent, herunder evne til stærk personlig udstråling og artistisk vovemod. For at komme i betragtning til en nominering skal artisten have optrådt i Danmark i perioden siden sidste prisuddeling. Talentprisen kan kun modtages en gang.


Årets Bedste Nummer

Prisen til årets bedste nummer uddeles til det artistnummer, som efter bestyrelsens opfattelse er årets bedste. For at komme i betragtning til en nominering skal artisten/artisttruppen have optrådt i Danmark i perioden siden sidste prisuddeling.


Indsatsprisen

I 2017 blev der, efter forslag fra Cirkusdirektørforeningen, uddelt en ny pris, indsatsprisen. ”Vi synes også der skal være en pris til den politiker eller offentlige person, der har gjort mest for cirkus i det forgangne år,” sagde Cirkusdirektørforeningens formand Martin Arli. Prisen, som ikke ledsages af et kontantbeløb, består af et maleri udført af kunsteneren Viggo Salting, som også har skabt det lidt større maleri, som ledsager Den Danske Cirkuspris, samt prisens logo.

PRISMODTAGERE 2019

Nedenfor kan du se, hvem der modtog årets cirkuspriser ved prisuddelingen torsdag d. 8. august 2019 i Fægtesalen ved Cirkusmuseet i Hvidovre.

Du kan også se, hvem der ellers var nomineret til priserne. 

Hædersprisen 2019

Benny Schumann

Benny Schumann rejser i år for 40. sæson i træk land og rige rundt med sine børnevenlige forestillinger. For et par år siden oplevede vi ham med sit berømte nummer som tallerkenjonglør hos Wallmans i Cirkusbygningen, hvor han 50 år tidligere havde haft sin debut som tallerkenjonglør og som medlem af den berømte Schumann-familie også tilbragt sine barne- og ungdomsår. Hans far Albert Schumann var i øvrigt den første, som modtog Den Danske Cirkuspris. Det skete i 1968.


Foto: Jacob Boas Leitisstein

Årets Talentpris 2019

Kolev Sisters

De nominerede til "Årets Talentpris 2019" var:

  • Adrienn fra Cirkus Baldoni
  • Kolev Sisters fra Cirkus Arena
  • Brødrene Ikaros fra Cirkus Mascot


Foto: Jacob Boas Leitisstein

Årets Bedste Nummer 2019

Andrejs Fjodorovs

De nominerede til "Årets Bedste Nummer 2019" var:

  • Andrejs Fjodorovs fra Cirkus Arena
  • Duo Kvas fra Zirkus Nemo
  • Alan Sulc fra Cirkus Arli


Foto: Jacob Boas Leitisstein

Indsatsprisen 2019

Helle Adelborg

Hvidovre Kommune, hvor Helle Adelborg er borgmester, har gennem driften af Cirkusmuseet i Hvidovre gjort en helt enestående indsat for at bevare historien om de danske cirkus og skabt en kombination af aktivitet og museum, der gør oplevelsen unik og til noget andet og mere end det traditionelle museumsbesøg.


Foto: Jacob Boas Leitisstein